Българският пазар

  НАЧАЛО

  ЗА НАС

  ИСТОРИЯ

  ПРОДУКТИ

  ПРОДАВАМЕ КАЧЕСТВО

  БЪЛГАРСКИЯТ ПАЗАР            

  КОНТАКТИ

На посещение в България за среща с партньорите ни Кроне БГ ЕООД беше управителят на Langendorf GmbH г-н Бернд Бьозе, който даде интервю за списание "Камиони":

 

 

 

 

Бернд Бьозе работи в Langendorf GmbH от 25 години.

 

Дълго време е шеф на търговските отдели.

 

След пенсионирането на г-н Лангендорф-старши през 2003 г-н Бьозе става управител на фирмата по въпросите на продукцията и доставките.

 

"Не е задължително,

казва г-н Бьозе,

нашите продукти да са най-евтини. Но е задължително да са качествени, с дорби експлоатационни характеристики и най-вече - дълготрайни.

 

Не държим да продаваме цена, а качество."

 

 

Г-н Бьозе, какви са очакванията Ви от българския пазар?

След влизането на България в Европейския съюз и заради засиленото търсене на машини за строителния бранш нещата тук ще се задвижат не наново, а отначало. Никога не сме занемарявали или подценявали българския пазар, но по една или друга причина приоритетите ни през последните една-две години бяха в друга посока. Българският пазар винаги е бил и си остава важен за Langendorf.

 

Върху какво се концентрирате?

Основно върху самосвали 6х4, 8х4 и самосвални гондоли - масовото им производство. Ще се постараем то да заеме своето място сред нашите клиенти в България. Надстройките за транспорт на стъкла са водещи за производството ни, но са с висока себестойност и фирмите, с които имаме контакт в България за този продукт, не са много.

 

Защо избрахте Румъния? (От края на 2005 и началото на 2006 голяма част от производството е изнесено в Румъния)

През 2005 г. е взето решение да се разшири производството в Германия, а цялото производство на стомана да се изнесе в източна Европа. Идеята е при главоломно развитие на румънския пазар и изобщо пазара в Източна Европа  производството ни да бъде близо до клиентите. В Румъния имаме представителство от 2003 г. и интересът към продукцията ни е много голям. Не е маловажно и това, че там имаше капацитет за производство като база, опит и кадри.

 

Как стана така, че Кроне БГ ЕООД е ваш представител тук?

С Krone сме в много добри отношения. В Словения, Украйна, Унгария и Москва работим по този начин - с едно и също представителство. Идеята е, че нашите продукти не се конкурират, а допълват.

 

----------------------------------

В началото на 2007 фирмата е доставила за "Шише джам" 40 полуремаркета, специализирани за превоз на големи стъклени плоскости. Това е производство, от което в световен мащаб Langendorf държи 40-45%.

 

 

1574 София, ж.к. Слатина, ул. Спътник 16, офис 5  |  тел. (+359 2) 872 33 06  |  факс (+359 2) 871 68 67  |  моб. (+359 88) 847 15 43  |  krone@krone-bg.com

2007 КРОНЕ БГ ЕООД

 

webdesign: www.an-bg.com